Meditatie verbetering

Ben jij een fanatiek mediteerder en wil je meer inzicht in jouw unieke breingolven voor, tijdens en na het mediteren?

Bij Studio Brein kun je een meditatie profiel laten maken. We maken dan een QEEG meting terwijl je zelf in een meditatieve staat komt.
Hierbij kunnen we gebruik maken van geleide meditaties. Normaliter zien we het brein tijdens een meditatie in een tragere stand komen, en ontstaan er zogenaamde alfa golven. Toch is elk brein uniek, en de locatie en precieze frequenties die er ontstaan tijdens het mediteren kunnen verrassend zijn.

Er zijn verschillende meditatieve profielen, want het meditatieproces is uniek voor de mediteerder. Enkele van de meer gangbare profielen zijn 1) verhoogde alfa-amplitudes en coherentie, 2) verlaagde alfa-frequenties, 3) verhoogde alfa- en theta-amplitudes, 4) verhoogde gamma-amplitude, en 5) verhoogde gamma-synchroniciteit (coherentie).

Zodra we hebben vastgesteld wat voor soort mediteerder je bent, kunnen we beginnen met het trainen van de ruis in het EEG en het versterken van het patroon dat de meditatieve ervaring creëert. Soms kan er na 1 neurofeedback training al een diepere meditatieve staat bereikt worden!

Er kan samen afgestemd worden hoeveel neurofeedback sessies wenselijk zijn om jouw meditatie oefening te ondersteunen. Meestal ligt dit tussen de 1 en 5 sessies.

Maak een afspraak voor een intake

Wij zijn 6 dagen per week open.

StudioBrein.
Langebuurt 17
1911 AS
Uitgeest

Adres

Bezoekadres:
Langebuurt 17
1911 AS
Uitgeest

Tel: 0681901059

Algemene voorwaarden

Wat kost het?

Er zijn ongeveer 15 trainingsessies nodig om lange termijn effecten te behalen. Tussentijds zal geëvalueerd worden en stemmen wij het trainingstraject gezamelijk af.

Kennismakingsgesprek: Gratis
Intake met QEEG-meting voor Neurofeedback: € 200
Neurofeedback training: € 175