Preventief tegen Dementie

QEEG meet hoe gezond je hersenen functioneren, vergelijkbaar met hoe een EKG de hartfunctie meet.

Neuronen die voortdurend te veel elektriciteit produceren, kunnen uiteindelijk afbreken en cognitieve achteruitgang veroorzaken.
Daarom is het belangrijk om overactiviteit in het brein op te sporen, om te voorkomen dat dit op een later moment

Een QEEG meting kan ook helpen bij het identificeren van voedingstekorten die kunnen bijdragen aan versnelde celbeschadiging, wat een verhoogd risico op dementie met zich meebrengt. Studio Brein kan de nodige inzichten bieden, om de beste preventiestrategie voor dementie te implementeren.

Een QEEG meting elke 3 tot 5 jaar kan een van de beste preventiestrategieën zijn om je hersenen gezond en scherp te houden naarmate je ouder wordt.

In het proces voorafgaand aan het ontstaan van geheugenproblemen, zullen er in eerste instantie verhogingen in snelle hersengolven meetbaar zijn.
Op onderstaande afbeelding is te zien dat er  verhogingen in snelle hersengolven meetbaar zijn. De rode kleur toont de gebieden waar teveel beta hersengolven aanwezig zijn. Er zijn dan vaak al klachten aanwezig omtrent werkgeheugen, planning en organisatie (executieve functieproblemen). In dit stadium kan neurofeedback helpen om de beta hersengolven te verminderen.

Op de onderstaande afbeelding is te zien dat er verhogingen in trage hersengolven aanwezig zijn.
De rode kleur toont de gebieden waar teveel theta hersengolven aanwezig zijn. Trage hersengolven zijn aanwezig in het EEG na schade, zoals in het geval van eiwitophopingen in het brein door veroudering. In dit stadium kan neurofeedback helpen om de trage hersengolven te verminderen, waardoor het brein in een activere stand kan komen. Het kan ook nuttig zijn om in dit stadium gebruik te maken van photobiomodulatie.

Alzheimer studiobrein

Maak een afspraak voor een intake

Wij zijn 6 dagen per week open.

StudioBrein.
Langebuurt 17
1911 AS
Uitgeest

Adres

Bezoekadres:
Langebuurt 17
1911 AS
Uitgeest

Tel: 0681901059

Algemene voorwaarden

Wat kost het?

Er zijn ongeveer 15 trainingsessies nodig om lange termijn effecten te behalen. Tussentijds zal geëvalueerd worden en stemmen wij het trainingstraject gezamelijk af.

Kennismakingsgesprek: Gratis
Intake met QEEG-meting voor Neurofeedback: € 200
Neurofeedback training: € 175