Slaapproblemen

Moeilijk in slaap kunnen vallen, of vaak ongewenst wakker worden, is dat vaak een teken van dysregulaties in het brein. Ook als je na 8 uren slaap niet uitgerust wakker wordt kan een verstoring in hersengolven de oorzaak zijn. Veel bewegen in je slaap, nachtmerries, of tanden knarsen kunnen een teken zijn dat de slaapkwaliteit verstoord wordt door dysregulaties in hersengolven.

Als je je ogen sluit, hoort je brein alpha golven aan te maken. Wanneer je in slaap valt, vertragen deze alpha golven naar theta golven. Je komt dan in een lichte slaapfase. Vervolgens hoort je brein te vertragen naar delta golven, waardoor je in de diepe slaapfase komt.

Maar, voor sommige mensen is het niet mogelijk om het brein te laten vertragen. De alpha, theta of delta golven worden verstoord, door stress, angst of een onderliggend trauma. Er worden dan geen goede alpha, theta of delta golven gemaakt.

Neurofeedback kan helpen om verstoringen in de hersengolven te verminderen. Slaap is vaak het eerste wat merkbaar verbetert door de neurofeedback trainingen.  Als het EEG stabiliseert, rapporteren mensen dat ze sneller in slaap vallen, beter doorslapen en uitgeruster ontwaken.

Studio Brein gebruikt standaard brain mapping om verstoringen in het brein op te sporen die slaapproblemen kunnen geven. Vervolgens worden deze verstoringen doelgericht verminderd door middel van neurofeedback trainingen.

Maak een afspraak voor een intake

Wij zijn 6 dagen per week open.

StudioBrein.
Langebuurt 17
1911 AS
Uitgeest

Adres

Bezoekadres:
Langebuurt 17
1911 AS
Uitgeest

Tel: 0681901059

Algemene voorwaarden

Wat kost het?

Er zijn ongeveer 15 trainingsessies nodig om lange termijn effecten te behalen. Tussentijds zal geëvalueerd worden en stemmen wij het trainingstraject gezamelijk af.

Kennismakingsgesprek: Gratis
Intake met QEEG-meting voor Neurofeedback: € 200
Neurofeedback training: € 175